Jonge Brabantse miljonairs spil in groot witwasonderzoek, beslaglegging op 80 panden

EINDHOVEN - In een groot onderzoek naar het witwassen van tientallen miljoenen euro's aan crimineel geld is vrijdag beslag gelegd op tachtig woningen en bedrijfspanden. De hoofdverdachte is de 32-jarige Michel G. uit Geldrop. Hij zou drugsgeld geïnvesteerd hebben in vastgoed en illegale goksites. Politie en justitie deden onder andere een inval in woontoren De Regent in Eindhoven.
Bij nog vijf bedrijven in Eindhoven en Best werd gezocht naar computers en de financiële administratie. Ook werd de luxe inboedel van de woningen van drie verdachten in Best, Geldrop en Terneuzen in beslag genomen.

Daarnaast is er beslag gelegd op meer dan honderd bankrekeningen, twintig auto's en panden in België, Spanje en Duitsland.

Kapitale villa's
De hoofdverdachte werkte samen met zijn 34-jarige broer Maurice G. Samen waren ze aandeelhouder van verschillende bedrijven en via die bedrijven hadden ze zo'n veertig panden in hun bezit, waaronder kapitale villa's en appartementen in Spanje. In totaal zijn die panden meer dan tien miljoen euro waard, aldus justitie.

Samen met de 34-jarige Eindhovenaar Stijn F. zouden de broers zich ook bezighouden met het aanbieden van online kansspelen. Zeven goksites zijn daarom vrijdag uit de lucht gehaald. In totaal werden die maandelijks door zo'n 85.000 spelers bezocht. De jaaromzet van de sites was tientallen miljoenen euro's. Volgens justitie zouden de verdachten begonnen zijn met handel in softdrugs en zich vervolgens hebben toegelegd op het investeren in vastgoed en online goksites.

Niemand aangehouden
De verdachten zijn niet aangehouden. Politie en justitie gaan nu de boekhoudingen van de vele bedrijven van de verdachten doorzoeken en hopen daarin meer bewijs voor witwassen te vinden.

De verdachten zijn onder meer eigenaar van het Eindhovense miljoenenbedrijf Teletick, dat zich bezighoudt met online betalingen en telecomdiensten, en van Bubble Group, dat onder de naam Sheriff Gaming spellen voor goksites ontwikkelt. Beide bedrijven zijn gevestigd in De Regent in Eindhoven.

Top 100 van Jonge Miljonairs
Stijn F. en Michel en Maurice G. staan alle drie in de Quote Top 100 van Jonge Miljonairs. Stijn F. heeft volgens Quote een vermogen van zo'n elf miljoen euro, de broers G. hebben allebei drie miljoen.

Aan de invallen vrijdag deden ongeveer 150 opsporingsambtenaren mee. Politie en justitie werken in het onderzoek samen met de Kansspelautoriteit.