SNS Bank claimt ruim 52 miljoen van vastgoedondernemer Roger Lips uit Uden

26 mei 2013 om 15:31
nl
SNS Bank claimt ruim 52 miljoen euro van vastgoedondernemer Roger Lips uit Uden. Op een bedrag van iets meer dan twee miljoen na gaat het om een vordering uit het project The Wall. Dit is het winkelcentrum langs de snelweg A2 tussen Amsterdam en Utrecht.
Geschreven door

Lips leende hiervoor tussen 100 en 200 miljoen bij SNS. De bank kwam mede hierdoor in grote problemen. Lips werd vorige maand failliet verklaard op aanvraag van ABN Amro.
Lips in beroepVolgens Lips heeft deze bank met haar aanvraag een afspraak geschonden. Hij heeft hoger beroep aangetekend tegen het faillissement.
Lips betwist ook de vordering van SNS, omdat de bank afstand zou hebben gedaan. Dit staat in het eerste verslag van de curatoren Jan Stadig en Flip Schreurs over het persoonlijke faillissement van de vastgoedhandelaar.
Vorderingen opgelopen tot 91 miljoenZe melden ook dat ABN Amro bijna 25 miljoen euro tegoed zegt te hebben. Het totaal van de ingediende vorderingen bedraagt tot dusver ongeveer 91 miljoen euro.
Medewerking van Lips aan het onderzoek van de curatoren lijkt moeizaam te verlopen. De curatoren hebben nog geen volledig zicht in het vermogen van Lips, schrijven ze. De ondernemer weigert hun vragen over zijn bedrijf te beantwoorden, vertelde curator Schreurs maandag in een toelichting. De rechtbank in Den Bosch oordeelt nu of Lips dat moet doen.    
Economische crisisLips en zijn vastgoedconcern zijn in de problemen gekomen door de economische crisis. Vorig jaar werd geconstateerd dat de waarde van zijn vastgoedportefeuille aanzienlijk lager is dan de daarop rustende financieringen. Lips is bezig met een herfinanciering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.