Lammetje uit dierenpark in Drunen doodgemarteld, beheerder is woedend

DRUNEN - Frans Knippels, beheerder van het dierenparkje aan de Prins Hendrikstraat in Drunen is er kapot van. Een lammetje van twee weken oud is waarschijnlijk vrijdagavond zo ernstig mishandeld dat het is overleden.
Vrijdagavond deed Knippels zijn laatste ronde en zag een groep jongeren.

'Zij hebben het gedaan'
"Daar heb ik nog een praatje mee gemaakt. Een ervan riep dat ze schapen gingen neuken. Ik zei: 'Als je aan de dieren komt, kom je aan mij'. Ze waren er nog toen ik weer wegging, dus ik vermoed dat zij het hebben gedaan."

Volgens Knippels is het beestje bewerkt met een PVC buis. "Ik vond die PVC buis in het park. Later vond ik het dode dier en toen dacht ik, één en één is twee. De onderkaak van het jonge schaapje lag eraf. Daar stak het bot zo uit. Ook was de anus van het beestje helemaal kapot. En zijn er tanden uit de bek geslagen. Het diertje dreef dood in de vijver. Ik heb het uit het water gehaald."

Dierenpolitie is onderzoek gestart
Frans heeft meteen de dierenpolitie op de hoogte gesteld. "De politie heeft gezegd onderzoek te gaan doen en er ook al over getwitterd." Ook via Facebook probeert de familie van Frans getuigen van de mishandeling te vinden. Hoewel op Facebook staat dat er een geitje is mishandeld, verzekert Frans dat het om een lammetje gaat.

De beheerder zegt dat het groepje jongeren dat hij vrijdag zag wel vaker in het park rondhangt. Hij is ervan overtuigd dat zij erachter zitten en is woedend. "Als ik ze tegenkom sta ik niet voor mijzelf in. Dat heb ik de politie ook al verteld."

Niet de eerste keer
Frans is al 35 jaar beheerder van het parkje en het is derde keer in die 35 jaar dat hij zoiets meemaakt. 

"Ongeveer dertien jaar geleden is een kangoeroe ernstig mishandeld en die heeft het niet overleefd. Ook is er een keer een struisvogel doodgeschoten. Het raakt je toch iedere keer. Vanochtend heb ik weer mijn ronde gedaan door het parkje en op zo'n moment heb ik echt een rotgevoel. Maar dan zie je een moeder en haar kinderen genieten van een bezoek aan het parkje en voel ik me wat beter. Daar doe je het uiteindelijk toch voor."

Politie onderzoekt de zaak
De politie neemt de zaak hoog op. De aangifte is reeds afgenomen en het onderzoek is gestart. Ook burgemeester Hamming maakt zich druk over de zaak en roept via Twitter getuigen en daders op zich te melden bij de politie.