Bro’s before Ho’s, 'romcom met ballen' of 'geforceerd een lach ontlokken'?

5 december 2013 om 14:57 • Aangepast 22 november 2020 om 02:44
nl
De Brabantse makers van de komedie Bro's before Ho's kunnen donderdag zonder zorgen de kranten openslaan. Alle landelijke dagbladen zijn te spreken over de spirituele opvolger op New Kids. Alleen de Brabantse kranten blijken niet zo gecharmeerd van de vulgaire seksgrappen.
Profielfoto van
Geschreven door

Aangezien de New Kids-succesformule van Steffen Haars uit Maaskantje en Flip van de Kuil was uitgewerkt, besloot het duo met een andere komedie te komen. Die is er nu met Bro's before Ho's, een romantische komedie met grove en schofferende humor.
De Volkskrant spreekt van een film met goed doordachte onderbroekenlol. "Het spel van Haars en cabaretiers Arends en Van Loon overtuigt dankzij een welhaast perfect gevoel voor timing. Het vermogen om spontaan en onvoorspelbaar grappig te zijn maakt ze uniek."
[YouTube:body:http://youtu.be/kYjkfdPMPB4]
'Te geforceerd'Ook dagblad Trouw is positief over het nieuwe Eyeworks-project. "De volkomen over de top vliegende ranzige fantasieën die het tweetal, met assistentie van nerdy cabaretier Henry van Loon, naar elkaar toe slingert, maken deze energieke, ultramelige komedie een geheid kassucces."
De film, die net zoals New Kids rijk is aan vele poep-, plas- en seksgrappen, valt dus in de smaak. De Brabantse kranten zijn echter terughoudend in zijn enthousiasme. "Met het overdadig opdienen van seksgrappen wordt het ontlokken van een lach echter te geforceerd om te beklijven", schrijft de krant.
Nu op het witte doekDe Telegraaf is wel weer gecharmeerd. "Wie bereid is verder te kijken, ontdekt dat Bro's before Ho's eigenlijk een ruwe bolster is met een vertederend blank pitje. Of anders gezegd: een romcom met ballen."
Sylvia Hoeks uit Maarheeze schittert als 'het lekkere wijf' in de film. In een interview met de Italiaanse website Blogo.it vergeleek zij Bro's before Ho's met de succesvolle film 'Superbad'. "Het is een soort Superbad, het soort films dat Seth Rogen maakt en regisseur Judd Apatow. Wij maken dit soort films over het algemeen niet in Europa."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.