Novadic: 17-jarig meisje dat overleed in 013 in Tilburg gebruikte erg sterke xtc-pillen

5 juni 2013 om 18:37
nl
Felice van den Burg, het 17-jarig meisje dat zondag overleed nadat ze tijdens een feest in poppodium 013 in Tilburg onwel werd, gebruikte waarschijnlijk xtc-pillen die een hoge dosering MDMA bevatten. Dat meldt verslavingszorgbureau Novadic-Kentron op basis van een screening van de pillen.
Geschreven door

De pillen die Van den Burg en een vriend gebruikten bevatten volgens Novadic 195 milligram MDMA. Enkele jaren terug bevatte een gemiddelde xtc-pil nog ongeveer 80 milligram MDMA en in 2012 liep dat gemiddelde op naar meer dan 120 milligram.
Hoge doseringen MDMA leiden tot hartritmestoornissen, nier- en leverfalen, oververhitting en acute psychotische verschijnselen. MDMA zorgt ervoor dat de hersenen meer serotonine afgeven. Zo stemmen xtc-pillen de gebruiker vrolijker en verhogen ze het prestatievermogen en libido.
ArrestatiesDe politie maakte dinsdag bekend twee 18-jarige mannen uit Eindhoven te hebben opgepakt in verband met de dood van Van den Burg. Zij zijn donderdag vrijgelaten, maar gelden nog steeds als verdachten.
Het tweetal wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. De precieze betrokkenheid van de twee jongens is nog onduidelijk.
Oorzaak overlijdenFelice van den Burg raakte zaterdagnacht onwel tijdens een feest in poppodium 013 in Tilburg. Ze overleed zondag. Een toxicologisch onderzoek moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.
De politie sluit niet uit dat er vervuilde xtc-pillen in omgang zijn in Tilburg. Mensen die afgelopen weekend xtc-pillen hebben gekocht, wordt aangeraden die niet te gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.