Jelle Galema (Oranje Zwart) maakt debuut in selectie Oranje

9 juni 2013 om 16:27
nl
Hockeyer Jelle Galema van Oranje Zwart is door bondscoach Paul van Ass voor het eerst opgenomen in de Nederlandse selectie. Andere OZ-spelers Robert van der Horst, Bob de Voogd en Mink van der Weerden ontbreken, omdat zij vanwege blessures nog niet fit zijn.
Geschreven door

Galema maakte eerder al wel deel uit van een trainingsgroep en speelde al mee in oefenwedstrijden van Oranje. Hij zit nu voor het eerst in de selectie van een officieel toernooi en kan dus zijn officiële debuut gaan maken.
Hockey World LeagueOranje begint donderdag in Rotterdam aan de Hockey World League. Dat is een nieuw toernooi waar de deelnemers zich kunnen plaatsen voor het WK. Omdat dat WK volgend jaar in Den Haag gespeeld wordt, is gastland Nederland zowel bij de mannen als de vrouwen al geplaatst.
Behalve Galema, maken ook Hidde Turkstra, Olivier Polkamp (beiden Rotterdam) en Jan Willem Buissant hun debuut in de selectie van Van Ass. De bondsoach liet routinier Wouter Jolie (Bloemendaal) buiten de selectie. Jolie krijgt rust, maar Van Ass liet ook weten andere jongens te willen testen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.