Oude Markt in Roosendaal afgeladen vol bij bezoek koningspaar

ROOSENDAAL - De koning en koningin hebben woensdagmiddag een geslaagd bezoek gebracht aan Roosendaal. Inwoners van de stad waren massaal uitgelopen om het koningspaar te verwelkomen. De Oude Markt stond bomvol. Het thema van het bezoek is 'Het ritme van Roosendaal, de cadans van de stad'.
Het koningspaar kwam in Roosendaal meer te weten over de legendarische Roosendaalse drumfanfare 'Trommelaeren van Roesendaele'. Na de ontvangst door burgemeester Jacques Niederer liepen de koning en koningin over een oranje loper richting de Oude Markt.

Langs de route ging het publiek uit z'n dak en werden er de nodige handjes geschud. "Ik heb haar een hand gegeven", zei een tevreden toeschouwer met een lach op haar gezicht. "Dit maak je niet zo vaak mee. We hebben laten zien dat we veel voor ze over hebben. Ik ben trots op Roosendaal", zei een ander.

Nog even zwaaien
Om kwart voor drie was het dringen voor het bordes voor een glimp van Willem-Alexander en Máxima. Het koningspaar zwaaide enthousiast naar het publiek, waarna een korte toespraak van de burgemeester volgde.

"We zijn buitengewoon vereerd om u hier te mogen ontvangen. We presenteren u het ritme van Roosendaal, cadans van de stad. Het is een muzikaal cadeau aan u, waar verleden, heden en toekomst van onze stad samenkomen", zei Niederer.

Open koets
Het bezoek aan Roosendaal was daarmee nog niet afgelopen. Er volgde namelijk nog een toer in een open koets naar het station. Deze ging via de Bloemenmarkt, Molenstraat, Burgemeester Prinsensingel, Brugstraat en Spoorstraat. Daarna vertrok het paar vertrekt met de koninklijke trein naar Oisterwijk.

Volg het live
Omroep Brabant volgt het koningsbezoek op de voet, dus blijf op de hoogte via onze apps, internet, tv of radio. Kijk hier voor meer informatie.