Koning Willem-Alexander zingt in Oisterwijk mee met 'Het leven is goed in het Brabantse land'

OISTERWIJK - Koning Willem-Alexander liet woensdagmiddag in Oisterwijk zien dat het wel snor zit met zijn kennis van Brabantse liedjes. Hij zong luidkeels mee met 'Het leven is goed in het Brabantse land'. Langs de hele route van het bezoek aan Oisterwijk waren herinneringen aan het 800-jarig jubileum van Oisterwijk zichtbaar.
In Oisterwijk werd het koningspaar ontvangen door locoburgemeester Joost Wagenmakers, de vervanger van de zieke burgemeester Hans Janssen. Janssen was overigens wel aanwezig en sprak aan het einde nog even kort met het koningspaar.

"Onderweg zagen we heel veel enthousiasme. Heel veel blije mensen, jong en oud, groot en klein. Ze willen heel graag de blijdschap tonen voor uw bezoek vandaag. Oisterwijk, de parel in het groen, is u dankbaar voor dit bezoek en wenst u alle kracht en wijsheid toe bij de uitoefening van uw koningschap", zei Wagenmakers tegen koning Willem-Alexander.

Trouw gezworen door gildebroeders
Op de Lind lag honderd meter aan vaandels waar het koningspaar overheen mocht lopen. Daarna werd trouw gezworen aan de nieuwe koning. Het komt overigens niet vaak voor dat er iemand over vaandels mag lopen. Dat is alleen maar weggelegd voor hoogwaardigheidsbekleders zoals de paus en de koning.

Het paar werd getrakteerd op muziek van een orkest, bestaande uit leden van het koninklijk Harmonie Orkest Juliana uit Moergestel, het Oisterwijks Orkest en koninklijke vereniging Sociëteit Harmonie Asterius. Ook zijn er honderd kinderen van de scouting uit Moergestel en Oisterwijk om het paar welkom te heten. Koningin Maxima is namelijk beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Het leven is goed in het Brabantse land
Het bezoek werd afgesloten met een samenzang. Daarin liet Willem-Alexander zich verleiden tot het meezingen met 'Het leven is goed in het Brabantse land'.

Om 16.15 uur vertrekken Willem-Alexander en Máxima richting de slotbestemming: Den Bosch.

Volg het live
Omroep Brabant volgt het koningsbezoek op de voet, dus blijf op de hoogte via onze apps, internet, tv of radio. Kijk hier voor meer informatie.