Video

Wie wil dat nou niet? Jordi Ollebek uit Goirle wint ruimtereis

6 december 2013 om 17:31
nl
Jordi Ollebek uit Goirle mag als een van de eerste Brabanders de ruimte in. Hij werd vrijdag uit drie Nederlandse mannen gekozen als beste astronaut. Zij kregen de afgelopen week een officiele astronautentraining bij NASA in de Verenigde Staten.
Geschreven door

Ollebek kwam bij de astronautentraining als beste uit de test. Hij doorstond de zware fysieke- en psychische testen het beste.
Droom komt uitOllebek, die in het dagelijks leven natuurkundedocent is, vond zijn selectie al geweldig. ''Het feit dat ik uit zo veel deelnemers voor de astronautentraining werd geselecteerd, was al te mooi om waar te zijn.
In 2015 mag hij de ruimte in. Een droom komt uit voor hem. ''Dat ik nu daadwerkelijk een ruimtevlucht ga maken, kan ik eigenlijk nog niet geloven."
50.000 mogelijke astronautenDe drie mannen hadden eerder verschillende wedstrijden moeten doorstaan om naar de VS te kunnen. Landelijk hadden 50.000 mensen zich aangemeld voor de ruimtereis van het deodorant- en douchegelmerk AXE.
Om kans te maken op de ruimtereis werden de deelnemers onderworpen aan verschillende testen, zowel fysiek als mentaal. Ook op sociaal gebied werden zij getest omdat zij als astronaut lange tijd weg zijn van familie en vrienden. Een van die testen was in Loon op Zand.
Totaal 25 astronauten afgeschotenWereldwijd mogen 25 astronauten een bezoekje brengen aan de ruimte. In totaal kregen honderd astronauten in spé uit zestig verschillende landen training bij NASA. Ollebek is de enige Nederlandse afgevaardigde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.