Video

Grote brand in winkelcentrum Boxtel, brand vermoedelijk aangestoken

7 december 2013 om 16:02 • Aangepast 22 november 2020 om 02:43
nl
Een grote brand in winkelcentrum Selissen aan de Sint Severusstraat in Boxtel heeft vrijdagnacht twee panden in de as gelegd. Het gaat om mediterraan eethuis Yemma en Bakkerij Jan de Leijer. Een cafetaria liep daarnaast flinke schade op. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.
Profielfoto van
Geschreven door

De brand ontstond rond kwart over vier 's nachts. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak van het winkelcentrum. Brandweerkorpsen van Vught en Den Bosch hielpen met het bestrijden van de brand.
BrandstichtingVolgens de brandweer heeft het er alle schijn van dat iemand een voorwerp naar binnen heeft gegooid bij het eethuis, waarna de brand ontstond. Er waren op dat moment geen klanten meer aanwezig. De brandweer gaat uit van brandstichting.
De brand sloeg al snel over naar het pand van bakkerij Jan de Leijer aan de linkerkant van eethuis Yemma. Ook cafetaria Select aan de rechterkant van het eethuis zou flinke schade hebben opgelopen. Niemand raakte gewond.
Eigenaren kijken machteloos toeDe eigenaren van de panden keken machteloos toe hoe hun zaken in vlammen opgingen. "Ik sta nog te trillen op mijn benen", zei een van hen.
Al eerder brandIn 2011 brak er ook brand uit in het winkelcentrum, toen ontstond de brand bij Cafetaria Select.
EvacuatiesHet kleine winkelcentrum ligt ingeklemd tussen enkele woningen. De hulpdiensten hebben de bewoners van een aantal appartementen geëvacueerd. Volgens de brandweer zijn er twintig woningen ontruimd, de politie spreekt van tien woningen. Het gaat om ongeveer dertig personen, zij zijn opgevangen in Gemeenschapshuis De Walnoot.
Er is geen sprake geweest van ontploffingsgevaar of het vrijkomen van gevaarlijke stoffen.
Vuur opnieuw opgelaaidRond tien voor zes 's ochtends werd het sein 'brandmeester' gegeven. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd. Rond halftien zaterdagochtend laaide de brand weer even op. Dat is volgens de brandweer een veelvoorkomend verschijnsel bij grote branden als deze. Om onderzoek te kunnen doen naar de mogelijke brandstichting heeft de politie het gebied afgezet.
Burgemeester prijst solidariteit Volgens de gemeente Boxtel is de schade groot. Burgemeester Mark Buijs was ter plaatse en sprak met bewoners van de getroffen en ontruimde panden. Buijs: "Voor deze mensen is het natuurlijk een verschrikkelijke nacht. Wat opvalt is de onderlinge solidariteit en zorg."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.