Tweede wereldbekerzege voor schaatsster Ireen Wüst

7 december 2013 om 16:24 • Aangepast 22 november 2020 om 02:43
nl
Ireen Wüst heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen een wereldbekerwedstrijd over 1500 meter op haar naam geschreven. De olympische kampioene uit Goirle won in Berlijn in 1.55,33.
Profielfoto van
Geschreven door

Achter Wüst pakte de Poolse Katarzyna Bachleda-Curus het zilver in 1.55,93. Brons ging naar Lotte van Beek, die 1.56,28 klokte. Op de vierde plaats eindigde Marrit Leenstra, met 1.56,45.
Wüst was tevreden over haar winnende race. "De opening kan nog wat beter. En de laatste ronde was ik te gretig en te agressief'', zo zei ze na afloop. Wüst rijdt in Berlijn in het nieuwe schaatspak. "Het zit goed en lekker'', vindt ze.
[Tweet:body:https://twitter.com/Ireenw/status/409347045741572096]
Vragen over concurrentieNa haar overwinning kreeg Wüst veel vragen over haar concurrente Jorien ter Mors, die in de ochtend in de B-groep een betere tijd noteerde dan Wüst: 1.54,88 om 1.55,33. Dat zijn de twee best gereden tijden ooit op de schaatsmijl voor vrouwen in het Sportforum in Berlijn. "Het blijft appels met peren vergelijken'', reageerde Wüst op de tijd van Ter Mors. Daarbij doelt ze op het vroegere tijdstip en de mogelijk andere omstandigheden tijdens de wedstrijd. "Jorien rijdt goed, het is een knappe tijd. Het wordt straks een mooi olympisch kwalificatietoernooi.''
Wereldbeker Salt Lake CityWüst, vrijdag derde op de drie kilometer, won in november al de wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City over 1500 meter en in Calgary behaalde ze zilver achter Van Beek.
Aanvankelijk zou de Goirlese schaatsster helemaal niet starten in Berlijn, maar haar planning met het oog op het olympisch kwalificatietoernooi van eind december wijzigde op een laat moment.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.