Video

PSV-watchers na horroruitslag: ‘Dit schreeuwt om versterking’

8 december 2013 om 14:23 • Aangepast 22 november 2020 om 02:43
nl
Donkere wolken pakken zich samen boven het Philips Stadion. Titelkandidaat PSV heeft na de zeperd tegen Vitesse slechts twee punten uit de laatste zeven wedstrijden bij elkaar gesprokkeld. En de gifbeker is volgens critici nog lang niet leeg. “Dit jonge en onervaren elftal schreeuwt om versterking. Maar wie wil er op dit moment naar Eindhoven?”
Profielfoto van
Geschreven door

PSV-watchers Paul Post en Rik Elfrink uitten zondag hun zorgen in het radioprogramma Sportlunch van Omroep Brabant. De ploeg van trainer Phillip Cocu werd zaterdagavond op eigen terrein afgeslacht door koploper Vitesse (2-6).
Het spel van de club zakte in de tweede helft als een kaartenhuis in elkaar. Elfrink, van het Eindhovens Dagblad: "PSV begon goed aan de wedstrijd, maar het laatste half uur was belabberd. Ik moet zeggen een geflatteerde nederlaag, maar voor deze club blijft het een horroruitslag."

Wachten op privacy instellingen...

Bravoure en persoonlijkheidDe 'smerige' overtreding van Mike Havenaar op de rechterenkel van Stijn Schaars was volgens de clubwatcher het breekpunt van de wedstrijd. "Toen kwamen de fouten en kreeg de wedstrijd een uitslag die symbolisch is voor waar PSV op dit moment staat."
PSV-kenner Paul Post van Omroep Brabant vult aan: "Het ontbeert de club aan bravoure, ervaring en aan persoonlijkheid. De spelers missen een leider en zijn extreem kwetsbaar in de omschakeling."
Luuk de Jong, die nu een beperkte rol heeft bij Borussia Mönchengladbach, zou volgens Elfrink een welkome aanvulling in Eindhoven zijn. "Dat wordt financieel alleen lastig. Die jongen is voor vijftien miljoen naar Duitsland vertrokken."

Wachten op privacy instellingen...

Gifbeker nog niet leegDoor de ontluisterende nederlaag tegen de koploper uit Arnhem staat PSV nog steeds in het rechterrijtje. Het vertrouwen onder de spelers en de supporters is ver te zoeken. De gifbeker is volgens het tweetal nog lang niet leeg.
"Het is zo klaar als een klontje dat de onrust alleen maar groter en groter wordt. Cocu ontslaan is geen optie. De staf heeft elkaar nodig op dit moment", legt Post uit.

Wachten op privacy instellingen...

InschattingsfoutenEr zijn volgens de clubwatchers in de beginfase van het seizoen 'grote inschattingsfouten' gemaakt met het jeugdbeleid. Cocu zou daarin doorgeschoten zijn. "Dit team is daardoor totaal niet evenwichtig samengesteld. En ook Locadia laat het al een aantal weken afweten", merkt Elfrink op.
PSV heeft door de nederlaag al ruim twee maanden geen competitiewedstrijd meer gewonnen. Verdediger Karim Rekik blijft echter positief, vertelde hij kort na afloop tegen Omroep Brabant. "Wij gaan nog steeds voor een top 3 plek. Want wij zijn PSV. We gaan uit dit dal komen. Misschien al vanaf volgende week."
'PSV niet in top drie'De bezoekers van Omroep Brabant denken niet dat PSV uit het dal kruipt. Op de vraag 'eindigt PSV in de top drie?' denkt bijna negentig procent dat dat niet gaat gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.