Video

De Heilige Antonius voor de hopeloze en verloren zaken helpt ook bij het vinden van een baan

8 december 2013 om 20:09
nl
"Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat Maarten een baan vindt", prevelde ik zeven maanden geleden bij een houten beeld in de Sint Jan in Den Bosch. Ik stak een kaarsje aan en maakte de afspraak dat ik vijfentwintig euro zou brengen als Maarten (gefingeerde naam) - na een stapel sollicitaties en afwijzingen - inderdaad een baan zou vinden: "Een daad van liefde", zegt plebaan Geertjan van Rossem. Zelf zag ik het meer als een laatste strohalm.
Geschreven door

Om een lang verhaal kort te maken: Maarten vond een baan. Sterker nog, de werkgever vond hem. En ik toog naar de Sint Jan om vijf briefjes van vijf euro in een busje te stoppen.
Als ik Van Rossem vraag om een verklaring, zegt hij: "Het werkt altijd. Het is uiteraard niet zo dat je iets vraagt, dat je het ook precies zo krijgt. Maar het is wel zo dat je door een daad van liefde en/of zorgzaamheid iets in beweging zet."
Heilige Antonius Driehonderdduizend kaarsjes worden er jaarlijks aangestoken in de Sint Jan in Den Bosch. Een kaarsje branden we om dankbaarheid te tonen of om een heilige om een gunst te vragen. Bij de vele heiligen in de Sint Jan kun je voor veel zaken terecht. Er is immers keuze genoeg.
Bij de Heilige Antonius kun je terecht als je iets kwijt bent of, zoals in dit geval, je een werkloze aan een baan wilt helpen. "Het is een echte volksheilige geworden, bij wie je ook voor dit soort zaken terechtkunt", legt Van Rossem uit bij het beeld in de kerk. 
Meimaand Mariamaand De meimaand is de drukbezochtste maand van het hele jaar voor de Sint Jan. "Rond de honderdduizend gelovigen komen dan naar de kerk voor verering van de Zoete Moeder", zegt de plebaan.
Onder OnsDe 'Mariamaand' mei en de verering van Heiligen in het algemeen, is maandagavond het onderwerp van het 'andere jaaroverzicht' in Onder Ons.
Al eerder waren in het 'andere jaaroverzicht' de onderwerpen Crea met Bea, topper Jeroen van Beek, kampioensbakker Jurgen van Dongen en de Oranjeschat van Veghel te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.