Ouwehands Dierenpark woedend over actie van Udense programmamaker Giel de Winter van StukTV - Omroep Brabant

Ouwehands Dierenpark woedend over actie van Udense programmamaker Giel de Winter van StukTV

9 december 2013 om 20:40
Juristen van het Ouwehands Dierenpark in Rhenen hebben door dreiging met een kortgeding een video laten verwijderen van de website van het zeer populaire StukTV. Het online TV-station van Giel de Winter uit Uden had het bewijs geleverd dat dieren in de dierentuin 's nachts niet of nauwelijks worden bewaakt. Dat tot woede van het Ouwehands Dierenpark.
Geschreven door

"Vier dagen na de publicatie op ons YouTube-kanaal viel er een brief op de deurmat", vertelt  de programmamaker van het onder jongeren zeer populaire StukTV. De advocaat wilde dat de beelden van de nachtelijke reportage onmiddellijk werden verwijderd. "Het verbaasde ons enorm dat je zo gemakkelijk over het hek kan klimmen bij Ouwehands en bij de dieren kunt komen. Als je ze wat zou willen aandoen, dan zou dat zomaar kunnen."
Beelden in handen van Omroep Brabant StukTV werkt volgens het format dat kijkers de programmamakers opdrachten kunnen geven. Krijgt een opdracht genoeg stemmen op de website dan gaat de ploeg op stap. Omroep Brabant wist echter achter de gewiste beelden te komen en confronteerde Giel de Winter ermee tijdens opnamen voor het andere jaaroverzicht in Onder Ons. Dinsdagavond staat in Onder Ons de maand juni centraal, de maand dat StukTV precies één jaar bestond.
"Volgens de jurist zouden we de dieren 's nachts hebben gestoord. Op de beelden die jullie mij laten zien zie ik echter een pinguïn, die heel blij is met de nachtelijke visite. Hoe komen jullie trouwens aan die beelden", vraagt De Winter ook nog. Hij krijgt geen antwoord!
StukTV is een succesHet online TV jongerenkanaal dat in juni 2012 van start ging krijgt bij het eenjarig bestaan wekelijks 28000 nieuwe abonnees. De video's worden per aflevering honderdduizenden keren bekeken: "Wij hebben zelf besloten om door te gaan met YouTube", zegt De Winter. Hij verkeert in de luxe positie dat omroepen staan te dringen om StukTV echt te gaan uitzenden.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...