Aapjes, pelikanen en rendieren; dierenbabyboom in Zoo Parc Overloon

OVERLOON - In Zoo Parc Overloon zag de afgelopen weken het ene na het andere diertje het levenslicht. De doodshoofdaapjes, pelikanen, rendieren, Indische antilopen, streepkopganzen en wallaby's planden hun gezinsuitbreiding allemaal ongeveer tegelijkertijd.
Volgens het park is er sprake van een ware 'dierenbabyboom'. Met name de grijsgroene doodshoofdaapjes, vooral bekend van de televisieserie Pipi Langkous, hadden er dit jaar zin in: in een maand tijd hebben ze al twee keer voor nageslacht gezorgd. De taak van de vader zit er daarmee op. Hij bemoeit zich niet met de opvoeding van het kroost.

Aziatische Maidan
Ook de kroeskoppelikanen planten zich ongegeneerd voort. Vorig jaar werden er al vijf pelikanen geboren en ook dit jaar zijn er vier eieren uitgebroed. De kuikens zijn hun drie eerste weken zonder echte problemen doorgekomen.

Wanneer hun verenpak wat dikker wordt, zullen ze van hun vader en moeder deze zomer zwemles krijgen op het grote Aziatische doorloopgebied de Maidan. Daar kunnen ze de Indische antilopen vergezellen; ook zij verwelkomden de afgelopen weken elf nieuwe jongen. Wellicht treffen ze er ook de zeven pasgeboren gansjes.

Te zien voor publiek
Eerder dit jaar werden al een ringstaartmaki, twee rode reuzenkangoeroes en vier Ouessantschapen geboren. Alle jongen maken het uitstekend en zijn al goed gewend in hun groep, zo meldt het dierenpark. Het kroost is al te zien voor het publiek.