Het ganse land aan de wilde gans: 'Ganzenlever, ganzenborst of toch ganzenballetjes'
De ganzenballen vlogen woensdagmiddag in het rond in de Orangerie in Den Bosch. De ene na de andere creatie kwam voorbij. Verslaggever Rene van Hoof moest zijn smaakpapillen aan het werk zetten.
'Ganzenballetjes'Volgens Van Hoof lijken de ganzenballen veel op gehaktballen, alleen zijn ze iets anders gekleurd. Maar het smaakt naar behoren. Ook de andere ganzenhapjes zoals ganzenlever gingen er als zoete koek. Ook de bezoekers
Wilde ganzen hebben buiten geleefd en veel soorten voedsel gegeten. Daarom is het vlees van de wilde gans ook zeer mager in vergelijking met de tamme gans. En voor wie worstelt met de kilootjes: wilde gans is hierdoor een stuk gezonder dan tamme gans.
Vlees, vis en gans? Het zal nog even duren voordat ganzenvlees is ingeburgerd in Nederland en overal op het menu staat. Aan de smaak lijkt het in ieder geval niet te liggen. "Het is echt heel lekker", laat een enthousiaste bezoeker weten. "Nu nog afwachten totdat het in de winkel ligt."