Selectie FC Den Bosch steekt draak met 'sjeikgrap' PowNews, spelers op foto met tulband

10 december 2013 om 10:40 • Aangepast 22 november 2020 om 02:42
nl
De spelers van FC Den Bosch zien de overname van de club door een sjeik wel zitten. Op Twitter heeft aanvoerder Benjamin van den Broek dinsdagochtend een foto geplaatst, waarop een deel van de selectie staat met een tulband.
Profielfoto van
Geschreven door

De foto is in de kleedkamer van de club uit de Jupiler League gemaakt, voor de training van dinsdag. "Wij als spelersgroep zijn klaar voor de overname. Haha", schrijft Van den Broek op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...

In het televisieprogramma PowNews waren maandagavond beelden te zien van gesprekken tussen mensen van FC Den Bosch en een sjeik die zogenaamd interesse had in de club. De afvaardiging van de Bossche club gaf in de gesprekken onder meer aan dat de clubkleuren aangepast kunnen worden en de naam veranderd in Dragons United.
Reactie president-commissaris Op de clubsite laat president-commissaris Maarten de Gruyter weten dat FC Den Bosch uitsluitend aan de uitzending heeft meegewerkt, omdat het niet in de luxe verkeert elke interesse van mogelijke investeerders bij voorbaat af te wijzen.
"Daarom is FC Den Bosch ook in dit geval op deze denkbeeldige toenaderingspoging ingegaan, hoewel van meet af aan argwaan bestond over het serieuze karakter daarvan", zo valt er te lezen.
'Schokkend optreden FC Den Bosch'Danny Hesp, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, vindt het optreden van FC Den Bosch in de uitzending van Pownews schokkend. Op twitter laat de voormalig prof weten: "Ik hoop niet dat het niveau van leidinggevende bij exemplarisch is voor het niveau in het Nederlands betaald voetbal. Spelers/trainer vervangen, zwart geld en geen homo's. Ik weet wel wie er als eerste vervangen moet worden......"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.