Negen jaar cel voor Somaliër die landgenoot in huis aan Cornelis Joosstraat in Breda doodstak

10 december 2013 om 14:30
nl
De rechtbank in Breda heeft een 40-jarige Somaliër uit Breda veroordeeld tot negen jaar cel. De man stond terecht voor de dood van zijn 56-jarige landgenoot Mohamed Dil Mohamed. Die werd in juli vorig jaar met zes messteken om het leven gebracht in zijn huis in de Cornelis Joosstraat in Breda. De verdachte heeft moord altijd ontkend en gezegd dat hij samen met de man werd overvallen en neergestoken in de woning.
Geschreven door

Justitie had eerder al tien jaar cel geëist in deze Somalische moordzaak. Volgens justitie is de zaak helder en is Mohamed Dil Mohamed, die ook wel Sharif werd genoemd door A.E.A om het leven gebracht.
DNA op mesOok de rechtbank ziet in het onderzoek van de technische recherche en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) reden om aan te nemen dat het A. is geweest die een mes uit de keukenlade heeft gepakt en Sharif er mee heeft gestoken. Het DNA komt overeen.
Het zou volgens de verdachte allemaal heel anders zijn gelopen op 11 juli vorig jaar. A. verklaarde eerder al dat hij gedwongen werd door de overvallers om het mes aan te raken.
'Vreemd dat overvallers mes afspoelden'De rechtbank vindt het een vreemd verhaal dat diezelfde overvallers, waar verder ieder spoor van ontbreekt, daarna het mes zouden afwassen onder de kraan en zouden terugleggen in de la. De rechtbank in Breda acht dat verhaal niet aannemelijk en vindt doodslag door A. bewezen.
Ook een andere alternatieve verklaring van A. werd door de rechtbank niet serieus genomen. Het zou te maken hebben met geldtransacties naar Somalië. Volgens de rechtbank is niet duidelijk wat dit verhaal met de steekpartij te maken heeft.
Beroering in Somalische gemeenschapVolgens de rechtbank is er door de dood van 'Sharif' grote beroering in de Somalische gemeenschap in Breda ontstaan. "U heeft Sharif het mooiste ontnomen dat hij had. Zijn leven. En dat rekenen we u zeer zwaar aan", sprak de rechter in het vonnis.
A. weet volgens advocaat mr. Loevendie. nog niet of hij in hoger beroep gaat tegen het vonnis. Hij wilde eerder niet meewerken aan psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum uit angst voorgoed tbs te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.