Video

Bouwer Movico finishboog Tour de France uit Deurne kreeg hartverzakking: 'Je schrikt je rot'

29 juni 2013 om 12:29
nl
Commercieel directeur Stefan Aspers van Movico kreeg zaterdag een hartverzakking toen hij voor de televisie zat en zag hoe een bus kwam klem te zitten in de finishboog van de Tour de France. "Je schrikt je helemaal rot", zo zei de bouwer van de boog zondag.
Geschreven door

"Ik kwam net thuis en zette de televisie aan. Niet veel later hoor ik een van de commentatoren zeggen dat er een bus vast zat. Ik dacht dat hij zich had vergist, maar toen bleek het om onze boog te gaan. Ik schrok me helemaal dood. Die boog is het allerbelangrijkste object. Als die er niet staat, hebben wij een groot probleem."
De Movico-mensen kwamen snel in actie. De bus wist maar net op tijd onder de boog vandaan te komen en de finish van de etappe kon gewoon doorgaan. De boog met diverse camera's raakte zwaarbeschadigd, maar staat alweer op de finishlocatie van zondag. "Er worden nog onderdelen gelast en gerepareerd. Maar gelukkig raakte de boog niet ernstig beschadigd", zegt Aspers. "Ik had gedacht dat hij er vandaag niet zou staan, maar het is gelukt."
'Chauffeur volgde instructies niet op'De boog, die Movico al jaren levert aan de Tour de France en het belangrijkste onderdeel is van de Tour, wordt bij elke finish gebruikt. Het bedrijf volgt daarvoor een strak protocol. "Het lijkt er op dat de buschauffeur de instructies niet heeft opgevolgd. Op zo'n moment kan en mag je de straat niet meer passeren. Waar het fout is gegaan? Geen enkel idee."
Inmiddels staat de boog er weer. "Dankzij onze mensen die de hele nacht hebben gewerkt aan de demontage, het transport naar de volgende locatie en natuurlijk het repareren. Daar ben ik dan toch wel ontzettend trots op dat die mannen dat voor elkaar hebben gekregen", aldus Aspers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.