Gezin gearresteerd in moordzaak rond Ger Duijf uit Vught, verdachten en slachtoffer kenden elkaar

TILBURG - De politie heeft dinsdag een echtpaar en hun zoon uit Tilburg gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van Ger Duijf uit Vught. De verdachten zijn bekenden van Duijf. Dat meldt de politie. In het huis van de zoon is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.
De verdachten zijn een 48-jarige man, zijn 47-jarige echtgenote en hun 22-jarige zoon. Ze werden dinsdagochtend in Tilburg aangehouden. "Meerdere sporen leidden naar de verdachten", aldus politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer.

Huizen doorzocht
Na de arrestaties doorzocht de politie hun huizen aan het Van Kinschotplein en Van der Schellingstraat in Tilburg. Daarbij zijn spullen in beslag genomen. In het huis van de zoon aan de Van der Schellingstraat is 'bij toeval' een hennepkwekerij gevonden. Verder onderzoek moet uitwijzen onder welke omstandigheden Ger Duijf om het leven kwam. "De recherche heeft meerdere scenario's in het hoofd", zegt Steenmeijer.

Volgens buurtbewoners heeft de vrouw die is opgepakt als prostituee gewerkt. Zij zou klanten aan huis hebben ontvangen. Haar man zou een handeltje hebben in pillen. Volgens de buurt gaven ze geen overlast.

Rolluiken waren altijd dicht
De man en vrouw stonden bekend als aardig en behulpzaam. Andere wijkbewoners zeggen dat ze de mensen nooit hebben gezien en dat de rolluiken van het huis waar het echtpaar woont altijd dicht waren.

Het drietal zit vast en wordt verhoord. De man, de vrouw en hun zoon zitten in beperkingen en mogen geen contact hebben met de buitenwereld. De politie en het Openbaar Ministerie kunnen hierdoor ook verder geen inhoudelijke mededelingen doen over de zaak. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter commissaris in Breda. Dan wordt bekend of ze langer in de cel moeten blijven.

Vermoord gevonden in bos
Ger Duijf werd 14 mei vermoord gevonden in het bosgebied Gorp en Rovert tussen Goirle en Hilvarenbeek. Hij was in zeil verpakt en lag begraven. Duijf was toen al enkele weken vermist.

De politie begon na de verdwijning van Ger Duijf meteen een groot onderzoek. Op 28 april werd zijn auto in Oisterwijk teruggevonden. Na de vondst van zijn lichaam werden in uitzendingen van de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht onder meer spullen getoond waarin het lichaam begraven lag. De uitzendingen en een speciale twitterpagina leverden tientallen tips op.

Einde aan mysterie?
Duijf, voorheen provincieambtenaar, had een eigen adviesbureau en leidde een ogenschijnlijk normaal bestaan. De verdwijning en dood van de Vughtenaar waren tot nu toe altijd een mysterie voor de politie en de nabestaanden. Mogelijk is daar met de arrestaties van dinsdag een einde aangekomen.

Meer over deze moordzaak vind je terug op onze themapagina.