Tilburgs gezin langer vast voor moord op Ger Duijf, vader ook verdacht van drugsmisdrijf en heling

BREDA - Het Tilburgse gezin dat vastzit in de zaak Ger Duijf uit Vught wordt verdacht van moord in vereniging. Het drietal blijft nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris in Breda vrijdag bepaald.
De verdachten, een 48-jarige man, zijn 47-jarige echtgenote en hun 22-jarige zoon zitten nog in beperkingen. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Alle drie de gezinsleden hebben een eigen raadsman.

Vader heeft geen strafblad
De vader van het gezin zou naast de moord op Ger Duijf ook worden verdacht van een 'opiumdelict' en diefstal of heling. Dat bevestigt zijn advocaat Menno Buntsma. De advocaat, die verder niet inhoudelijk op de zaak mag ingaan, laat weten dat zijn cliënt 'een rustige bewoner van een volksbuurt is en geen strafblad heeft'.

De advocaten van de moeder en haar zoon, willen niets over de zaak kwijt. Ook het Openbaar Ministerie wil vanwege de beperkingen die zijn opgelegd niets zeggen over een eventueel motief of scenario.

Verdachten zijn bekenden van Duijf
Het gezin werd dinsdagochtend gearresteerd. Het gaat om bekenden van Duijf. De vrouw zou werken als prostituee. Meerdere sporen leidden naar het echtpaar en hun zoon. In het huis van de zoon werd 'bij toeval' een hennepkwekerij ontdekt.

Ger Duijf werd 14 mei vermoord gevonden in het bosgebied Gorp en Rovert tussen Goirle en Hilvarenbeek. Hij was in zeil verpakt en lag begraven. Duijf was toen al enkele weken vermist.

'Normaal bestaan'
Duijf, voorheen provincieambtenaar, had een eigen adviesbureau. Hij was getrouwd en had vier kinderen en leidde een ogenschijnlijk normaal bestaan.


Meer over deze moordzaak vind je terug op onze themapagina.