PVV stelt statenvragen over budget Culturele Hoofdstad: organisatie noemt verschillende bedragen

7 juli 2013 om 13:59
nl
De PVV Noord-Brabant heeft statenvragen gesteld over de begroting voor Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018. Woordvoerders van 2018Eindhoven|Brabant noemden in de media, onder andere bij Omroep Brabant, verschillende budgetten.
Geschreven door

Afgelopen dinsdag werd bekend dat het Rijk 7,5 miljoen euro uitgeeft aan Culturele Hoofdstad 2018. Daarna spraken de woordvoerders elkaar volgens de PVV tegen.
134 of 140 miljoen?Artistiek directeur Martijn Sanders zei donderdag dat de begroting door die beslissing van het Rijk naar beneden bijgesteld is tot 134 miljoen euro, terwijl de organisatie dinsdag tegen verschillende media zei dat er niet getornd wordt aan de begroting van 140 miljoen euro.
Ondertussen werd dinsdag door een woordvoerder van de Eindhovense cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs (D66) gezegd dat er nog vijf miljoen Europese subsidie binnengehaald kan worden.
'De stekker moet eruit'Mariëtte Frijters-Klijnen van de PVV Noord-Brabant vindt dat de verwarring over het budget aantoont dat de organisatie van 2018Eindhoven|Brabant incompetent is. "Wat de PVV betreft is dit wederom een signaal dat de stekker zo snel mogelijk uit dit megalomane eliteproject moet", aldus Frijters-Klijnen.
De PVV wil onder andere van de provincie weten hoe de woordvoering geregeld is en hoe het nu precies zit met het budget.
Culturele HoofdstadEen woordvoerster van 2018Eindhoven|Brabant laat weten dat er bij hen intern nooit verwarring over de begroting is geweest. "Er is honderd miljoen subsidie van de provincie en de vijf gemeenten, 7,5 miljoen van het Rijk en 1,5 miljoen van de Europese Commissie. Verder is het een realistische verwachting dat er nog 5 miljoen van Europa komt en 20 miljoen van het bedrijfsleven", aldus de woordvoerster. "Dan kom je in totaal uit op een bedrag van 134 miljoen."
De woordvoerster wist niet waarom andere woordvoerders van de organisatie in de media over een budget van 140 miljoen euro gesproken hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.