Video

Twee Brabanders trainen voor WK paaldansen in Londen

8 juli 2013 om 22:03
nl
Paaldanseressen Bettine Sarton (49) uit Best en de Valkenswaardse Yvonne Smink (23) zetten dinsdag de puntjes op de spreekwoordelijke 'i' voor het WK paaldansen. De dames strijden 20 en 21 juli op het WK in Londen.
Geschreven door

De dames doen al enkele jaren aan paaldansen, maar ze zijn twee maanden geleden pas begonnen met de voorbereidingen voor het wereldkampioenschap. ''Dat is wel ontzettend zwaar hoor. Vooral met mijn hamstringblessure die ik tijdens een training opgelopen heb'', vertelt Bettine Sarton.
Senioren en mastersSarton komt uit in de categorie masters (40 jaar en ouder). ''Ik strijd tegen mensen van mijn leeftijd maar ook van van 62 en 65 jaar, maar dat wil niet zeggen dat ik het gemakkelijk krijg.'' Voor Sarton geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. ''Ik ga naar het WK om het eens mee te maken. Het was nu of nooit.''
Yvonne Smink is al Nederlands kampioen en wil nu wereldkampioen worden bij de senioren. Maar het is maar de vraag of dat lukt. ''Ik wil de finale halen, maar de concurrentie uit Rusland, Amerika en Engeland is groot'', zegt Smink.
Lenigheid en krachtDe paaldanseressen moeten op het WK in een oefening, ook wel routine genoemd, in drie tot vier minuten vijf krachtmoves en vijf lenigheidsmoves laten zien. Ze krijgen twee palen tot hun beschikking. Tijdens die show mogen de deelnemers ook vrij dansen in de paal en op de vloer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.