Video

250 deelnemers stille tocht voor overleden baby Jort: 'Heel Meerhoven leeft mee'

12 december 2013 om 21:05 • Aangepast 22 november 2020 om 02:40
nl
250 mensen hebben donderdagavond in Meerhoven baby Jort herdacht. Hij overleed afgelopen zondag nadat hij in het water was gevallen bij het Waterfront in de Eindhovense wijk. De buurtvereniging hield nu samen met de ouders en kinderopvang Klokje Rond een stille tocht voor Jort.
Profielfoto van
Geschreven door

Om kwart voor zeven begon de tocht bij de kinderopvang aan de Houtwal in Veldhoven. Bij de vijver aan het Waterfront werden kaarsjes aangestoken en werd een minuut stilte gehouden.
Baby verdronkenDe moeder was zondag met het kind en haar driejarige dochter aan het wandelen in het park bij Waterfront in het Eindhovense stadsdeel Meerhoven toen ze viel en de kinderwagen met de baby in het water terechtkwam. De moeder dook direct het water in en waarschuwde de hulpdiensten.
Die hebben het jongetje nog gereanimeerd en meegenomen naar het ziekenhuis. Daar is de baby later die avond overleden.
'Baby zelf vastgehouden'De tocht begon bij de kinderopvang waar Baby Jort ondergebracht zou worden. Christie Vermaesen, van de kinderopvang, is een van de organisatoren van de tocht. "De klap komt extra hard aan omdat ik vrijdag Jort zelf nog heb vastgehouden. Deze week zou hij voor het eerst op de opvang komen. Vorige week was zijn eerste oefendag. Toen heb ik hem nog de fles gegeven."
De hele wijk Meerhoven leeft mee met de familie. "Het ongeluk is gebeurd in een prachtig park. Een het is een heel kinderrijke buurt. Mensen maken dagelijks gebruik van het park. Buurtbewoners zijn ook heel ontdaan van het ongeval. Het is iets wat iedereen kan overkomen en dat maakt het ook zo bizar en pijnlijk. Je merkt dat mensen bij elkaar komen om steun te zoeken."

Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.