8-jarige 'Kapitein van de tribune' Djarno Hoppenbrouwers leidt PSV naar overwinning

EINDHOVEN - Hij is nog maar acht jaar oud, maar Djarno Hoppenbrouwers uit Eindhoven had dinsdag tijdens de Lichtstadderby geen enkele moeite de harde kern van PSV op sleeptouw te nemen. Sterker nog, als het aan de jonge fanatiekeling ligt, heeft de Eindhovense club hem dit seizoen meer dan nodig. Het is niet voor niets dat PSV hem graag vaker terugziet tijdens wedstrijden.
Het elftal van trainer Phillip Cocu trok dinsdag dankzij twee doelpunten van Tim Matavz en een treffer van Jürgen Locadia met 3-0 aan het langste eind tegen FC Eindhoven. Toch was het niet enkel het spel op het veld dat de aandacht van de supporters trok.

Op de schouders van zijn trotse vader Marc dirigeerde Djarno als een echte capo de harde kern op de Oosttribune. Het filmpje van het dirigeren van de 'Kapitein van de tribune', zoals zijn vader hem noemt, werd op YouTube geplaatst en Djarno werd in één klap beroemd.

Kaarten voor vier topwedstrijden
"Het ging goed", beaamt Djarno. Zonder enige moeite schudt hij het tribuneriedeltje uit de mouw. PSV kan de inbreng van de piepjonge fanatiekeling waarderen en ziet 'm graag vaker terug tijdens wedstrijden. Djarno heeft kaarten gekregen voor de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel en mag van de club naar vier topwedstrijden.

"Ze willen 'm er toch bij hebben", stelt vader Marc. Djarno weet wel waarom. "Dankzij mij hebben ze gewonnen." Oud-PSV'er Ruud van Nistelrooy twittert: "Dit is de PSV-spirit van het nieuwe seizoen. Ik hou er van!'