Toch stoplichten op kruising Tilburg, actie basisschool De Elzen gaat niet door

13 december 2013 om 16:48 • Aangepast 22 november 2020 om 02:40
nl
Er komen toch stoplichten op de kruising Noordhoekring-Elzenstraat in Tilburg. Dat liet wethouder Roel Lauwerier vrijdag weten via zijn Twitteraccount. De stoplichten waren een grote wens van directeur Bas Evers van basisschool De Elzen, die vlakbij het drukke kruispunt ligt.
Profielfoto van
Geschreven door

Evers was van plan om maandagavond met alle 550 schoolkinderen zijn wens nogmaals te benadrukken op het stadhuis van Tilburg. Nu Lauwerier heeft besloten dat de stoplichten worden geplaatst, gaat die actie niet door.
"We hebben donderdag overleg gehad met de gemeente en nogmaals aangedrongen op het plaatsen van de stoplichten. De wethouder heeft onze wens nu gelukkig overgenomen", vertelt Evers.
Prioriteit nummer éénDe stoplichten waren voor Evers prioriteit nummer één. "Het moet niet zo zijn dat ouders hun kinderen tot in groep 8 naar school blijven brengen omdat ze ongerust zijn dat er iets gebeurt bij de gevaarlijke oversteek. Kinderen moeten zelfstandig naar school kunnen gaan."
"De politiek laat haar goede kant zien", vervolgt hij. In de commissievergadering van maandag zal Evers de wethouder bedanken voor zijn beslissing. Ook hoopt hij dan te horen op welke termijn de stoplichten worden geplaatst. Daar kon Lauwerier vrijdag nog geen duidelijkheid over geven, viel te lezen op Twitter.
[Tweet:body:https://twitter.com/RoelLauwerier/status/411423242101227520] [Tweet:body:https://twitter.com/RoelLauwerier/status/411423855362981888]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.