Zeehond Dierenrijk Nuenen kust postzegel op juiste plek

NUENEN - Zeehond Dory had maandag wel een hele speciale taak. Aan haar de eer om de nieuwe postzegel van Post NL op de eerste kaart te plakken. De nieuwe zegel is vanaf vandaag verkrijgbaar op alle postkantoren.
Het was een drukke middag voor de drie zeehonden in het Dierenrijk in Nuenen. Kusjes uitdelen aan twintig uitverkoren kinderen, en dan ook nog een nieuwe postzegel onthullen.

Verzorgster Lonneke had er de handen vol aan om de beesten keurig aan te sturen. "Het is inderdaad echt een drukke dag voor de zeehonden. Ik train vier keer per dag met ze, maar nu zo'n grote show met zoveel bezoekers is toch wel speciaal. Al die fotografen en cameramensen die allemaal eisen en wensen hebben, het is even wennen."

Dit was de gekste uitreiking ooit
Toch is Art Korperaal van Post NL een gelukkig mens. "Dit de gekste uitreiking van een postzegel die ik ooit heb meegemaakt. Normaal reik ik de zegels uit aan mensen en nu moest dit aan een zeehond. Dat doe je toch niet elke dag."

Korperaal verwacht veel van de speciale zegel. "Deze postzegel moet in elk geval de kaart die je stuurt echt versieren. Wie wil er nu niet een zeehond op zijn kaartje?"