Grote brand in kassencomplex Asten, van planten en tomaten 'niets over'

14 december 2013 om 19:11 • Aangepast 22 november 2020 om 02:39
nl
In een kassencomplex van plantenkweker De Boer aan de Veldweg in Asten woedde zaterdagmiddag rond vijf uur een uitslaande brand. Ruim tien brandweerwagens waren uitgerukt om de brand te blussen. Het vuur was rond zeven uur gedoofd.
Profielfoto van
Geschreven door

Niemand was aanwezig in het brandende complex. Voor de zekerheid stond er op de Veldweg een ambulance klaar om eventuele slachtoffers op te vangen. "Maar dat is procedure voor dit soort branden", legt Robert Bevers van de brandweer uit.

Wachten op privacy instellingen...

'Vreselijke geur'De brand trok veel publiek. Het korps uit Asten had door een gebrek aan bluswater grote moeite de uitslaande vlammen te bestrijden. Hulpdiensten haalden daarom extra water uit het beekje De Aa. De brandweer kreeg hulp van korpsen uit Someren, Helmond, Deurne en Mierlo.
Door het verbrande plastic in de kas hing er een 'vreselijke geur' bij het complex. De brandweer denkt dat een gaasdoek van kunststof vlam heeft gevat door een kweeklamp, maar kortsluiting wordt ook niet uitgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Aanzienlijke schadeEr is geen gevaar voor de volksgezondheid, vertelde Bevers. De officier in dienst meldt wel dat er een 'aanzienlijke schade' is in het kassencomplex. Of het pand volledig verloren is gegaan, durft hij nog niet te zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.