Video

Alleen problemen in West-Brabant door nieuwe dienstregeling NS: 'Wij zijn teleurgesteld'

16 december 2013 om 09:24 • Aangepast 22 november 2020 om 02:38
nl
De nieuwe dienstregeling van de NS, die 15 december inging, zorgt vooralsnog alleen in de omgeving van Roosendaal voor problemen. De treinaansluitingen zijn daar niet goed afgestemd op de dienstregeling van busvervoerder Veolia. Daardoor moeten reizigers langer wachten of missen zij hun trein.
Profielfoto van
Geschreven door

Tot medio maart worden pendelbussen ingezet als tijdelijke oplossing. Daarna wordt de busdienstregeling van Veolia aangepast op de nieuwe dienstregeling van de NS. In de rest van Brabant zijn geen problemen met de nieuwe dienstregeling.
"We zijn teleurgesteld dat dit is gebeurd, maar Veolia heeft meteen goede stappen gezet door pendelbussen in te zetten", zegt Nienke van der Pas van Reizigersoverleg Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

Wijzigingen in BrabantBrabantse treinreizigers moeten rekening houden met enkele wijzigingen. Zo zijn de aankomst- en vertrektijden van de sprinter tussen Breda en Dordrecht veranderd. Voorheen zat er drie kwartier tussen twee treinen, maar met de nieuwe dienstregeling is die tijd teruggebracht tot een kwartier.
De NS heeft geluisterd naar kritiek van reizigersorganisaties. Tussen Den Bosch en Nijmegen werd veelal geklaagd over overvolle treinen in de ochtendspits door te korte treinen. Vanaf zondag zet de NS nu langere treinen in op drukke tijdstippen.
Nieuw onderhoudsbeleidProRail hanteert vanaf 1 januari een nieuw onderhoudsbeleid. Nu kunnen treinen nog rijden tijdens nachtelijk onderhoud omdat maar één spoor buiten dienst wordt genomen. Dat verandert vanwege nieuwe veiligheidsregels. In het nieuwe jaar wordt een spoortraject helemaal afgesloten. Dit heeft onder meer gevolgen voor de vertrektijden van laatste treinen, waaronder van treinen tussen Eindhoven en Weert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.