'Jachtseizoen' geopend voor reddings- en bergingsbedrijf BST Dintelsas in Dinteloord

DINTELOORD - Door het warme zomerweer is het door de watersportrecreatie nu extra druk op de Brabantse vaarwegen. Op het Schelde-Rijnkanaal en het Volkerak helpt het bedrijf BST in Dinteloord schepen die averij hebben opgelopen.
De hulp varieert van uitgevallen scheepsmotoren tot aanvaringen en zelfs scheepsbranden. Het bedrijf heeft verschillende schepen voor reddings- en bergingsacties, van de snelle Hellegat tot en met de enorme blusboot, de Furie.

Furie
BST heeft al jaren een contract met de overheid om te worden ingezet bij calamiteiten op het Schelde-Rijnkanaal en het Volkerak. Zo werd het bedrijf vorig jaar ingezet om het overvaren schip van een Tilburgs echtpaar te bergen.

In de haven bij BST liggen nu 28 schepen die binnenkort worden geveild door het bedrijf Troostwijk. Het gaat om geborgen vaartuigen die door de verzekering te koop worden aangeboden, schepen die in beslag zijn genomen omdat de eigenaar schulden niet heeft betaald en eigendommen van failliete bedrijven. De totale minimale waarde wordt geschat op ruim een half miljoen euro.