Video

Mathieu van der Poel overweegt nu al overstap naar de profs: 'We gaan er binnenkort over praten'

18 december 2013 om 17:52
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel uit Hoogerheide overweegt volgend wielerseizoen al over te stappen naar de profs. Dat zei Van der Poel woensdag tegen Omroep Brabant. De veldrijder uit Hoogerheide is bezig aan zijn eerste seizoen als belofterijder.
Geschreven door

Woensdagmiddag in het Belgische Sint-Niklaas maakte hij voor de tweede keer dit seizoen een uitstapje naar de profs. Met succes, want hij werd tweede achter oud-wereldkampioen Niels Albert.
Uitgeleerd"Misschien ben ik al uitgeleerd bij de beloften", vraagt Van der Poel zich af. "We gaan hierover praten. Aan het eind van dit seizoen neem ik een beslissing." Wereldkampioen Sven Nys raadt Van der Poel dit seizoen de mondiale titel bij de beloften te veroveren en dan naar de profs over te stappen.
Nys: 'Uniek talent'"Hij wordt wereldkampioen in Hoogerheide en dan heet ik hem welkom bij de profs:, zei Sven Nys. De Belg is vol lof over het talent uit Hoogerheide. "Mathieu is een uniek talent dat eens in de zoveel tijd boven komt drijven."
Ploeggenoot Niels Albert is van mening dat Van der Poel gedeeltelijk moet overstappen. "Ik zou volgend seizoen eerst een klassement gaan rijden bij de profs."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.