'Parkeren Galderse Meren loopt spuigaten uit'

BREDA - Het parkeerprobleem bij de Galderse Meren is nog steeds niet opgelost. Ondanks alle pogingen van de gemeente Breda om het verkeer in goede banen te leiden bij de zwemplas wordt er op drukke dagen nog ontzettend veel wild geparkeerd.
Buurtbewoners hebben in een brief aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Breda de noodklok geluid.

Volgens de buurt komen de politie en de toezichthouders handen tekort om het aantal foutparkeerders op de bon te slingeren of weg te slepen. De gemeente Breda herkent zich niet in dat beeld en zegt dat er wel degelijk volop wordt gecontroleerd.

Temperatuur
Breda bedacht een plan waarbij de temperatuur bepalend is voor het parkeerbeleid. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer betaald parkeren en hoe meer maatregelen.

Zo zet beveiligingsbedrijf Scorpio de straten rondom het recreatiegebied af wanneer alle parkeerplaatsen vol zijn. Foutparkeerders riskeren een dikke boete.

Niet voldoende
Volgens de bewoners van het buitengebied rond de Galderse Meren zijn dit soort maatregelen niet voldoende. Er wordt tot aan de bebouwde kom van Galder geparkeerd in de bermen, mensen steken 's avonds vuurwerk af bij de zwemplas en zorgen tot lang voor parkeeroverlast, stelt briefschrijver Hans Diepenhorst.

Volgens hem is het op drukke dagen als vandaag dweilen met de kraan open. "Er blijft maar verkeer komen. Die komen de afzettingen niet door en die gaan dus in de ring daarbuiten parkeren. Daar hebben wij last van."