Beloning voor gouden tip aanslag Waalre uitzonderlijk hoog

4 augustus 2013 om 13:36
nl
Justitie heeft nog nooit een beloning van 50.000 euro uitgekeerd. Dat dit bedrag nu wel wordt uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek naar de aanslag op het gemeentehuis in Waalre is opvallend. Het is één keer eerder voorgekomen dat 50 mille werd uitgeloofd. Dit was in verband met de zaak tegen Amsterdammer Dino Soerel. Het bedrag werd toen niet uitgekeerd.
Geschreven door

De hoogste beloningen die de laatste jaren in Brabant werden uitgeloofd, bedroegen 20.000 euro. Dit gebeurde in de moordzaken rondom Ali Ekinci en Quincy Marcune. Ekinci werd in november 2010 vlakbij zijn huis aan de Venuslaan in Eindhoven doodgeschoten. Marcune werd in januari 2010 op klaarlichte dag vermoord op de Oude Engelenseweg in Den Bosch.
Nicole van den HurkDe laatste jaren werd vier keer een beloning van 15.000 euro uitgeloofd, onder meer in de cold-casezaak Nicole van den Hurk. Het lichaam van de 15-jarige Eindhovense werd in 1995 gevonden in de bossen bij Lierop. Die moordzaak is ondanks DNA-sporen en de uitgeloofde beloning nog altijd niet opgelost.
ImpactHet gemeentehuis in Waalre raakte bij de aanslag in juli 2012 zwaar beschadigd. Er ontstond een grote brand nadat twee auto's het historische gebouw waren binnengereden. "Over het algemeen worden in soortgelijke zaken beloningen tussen de 7500 en 30.000 euro uitgeloofd", vertelt een woordvoerder van het landelijk parket. "Dit is afhankelijk van de zwaarte van de zaak en de impact van de zaak op de maatschappij."
In verband met de aanslag in Waalre werden drie mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar nog wel verdacht. Het onderzoeksteam wil nog meer bewijs vergaren. "We zijn een heel eind op weg met het onderzoek", vertelde politiewoordvoerster Els Reijnders vrijdag. "Met de verhoogde beloning hopen we mensen over de streep te trekken die zich tot nu toe nog niet hebben gemeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.