Video

Einde van de zomervakantie, de basisscholen zijn weer begonnen

11 augustus 2013 om 09:32
nl
De zomervakantie voor leerlingen van de basisscholen in onze provincie zit er alweer op. Maandag zijn ze aan het nieuwe schooljaar bij een nieuwe juf of meneer begonnen.
Geschreven door

Voor enkele leerlingen van groep 1 was het zelfs een extra spannende dag. Voor de jongste leerlingen was het de eerste schooldag ooit.
In oktober pas weer vrijVoorlopig komt er een einde aan uitslapen, tv-kijken, gamen en lekker de hele dag op straat spelen. Het duurt nog even voordat de volgende vakantie zich aandient. Halverwege oktober krijgen de leerlingen herfstvakantie en zijn ze een week vrij.
Basisscholen in het Land van Heusden en Altena zijn nog wel dicht zijn. De regio valt onder Midden-Nederland. De middelbare scholen beginnen volgende week aan het nieuwe schooljaar.
Steve JobsschoolVerslaggever Pieter Bremer is bij de eerste schooldag van de Steve Jobsschool in Breda. Hij volgt Freek en Joep en alle aan de kinderen die naar de nieuwe school op de Middellaan gaan. "Deze school is een bewuste keuze. Onze dochter is hoogbegaafd. Op deze school wordt ze niet tegengehouden in haar ontwikkeling", zegt een van de ouders op het schoolplein.
Ook de politie en Veilig Verkeer vragen aandacht voor het nieuwe schooljaar en vragen weggebruikers extra op te letten vanwege kinderen in het verkeer.
[Tweet:body: https://twitter.com/Politie/status/234885626305069056]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.