Sint-Jan in Den Bosch opnieuw in de steigers voor restauratie

DEN BOSCH - De Bossche Sint-Jan staat opnieuw deels in de steigers. Dit keer zijn de traptoren bij de doopkapel en het leien dak van deze kapel toe aan een onderhoudsbeurt. Na een jarenlange restauratie was de kathedraal in het centrum van Den Bosch sinds 2011 juist weer in volle glorie te bewonderen.
Volgens het kerkbestuur komen qua onderhoud nu delen van de kerk aan bod die eerder geen prioriteit hadden. Hoewel de grote werkzaamheden volgens het bestuur inderdaad zijn uitgevoerd, moet er volgens een woordvoerder voortdurend aan de Sint-Jan gewerkt blijven worden. Dit ook om werkzaamheden die in het verleden zijn uitgevoerd, in stand te houden.

220.000 euro
De kosten voor de nieuwe restauratiewerkzaamheden bedragen 220.000 euro. Het onderhoud wordt uitgevoerd door het bedrijf Nico de Bont uit Vught. De restauratiewerkzaamheden duren tot ongeveer half oktober.

Het kerkbestuur heeft becijferd dat in de komende jaren nog miljoenen euro's nodig zijn om de Sint-Jan in volle glorie te behouden. Zo is bijvoorbeeld in de toekomst ook de buitenkant van de Mariakapel toe aan een onderhoudsbeurt.
Meer over dit onderwerp:
sint-jan kathedraal den bosch restauratie steigers