Tim Slagboom (26) uit Breda wint WK Stratego in Berlijn: 'Geen eindbaas maar maarschalk'

24 augustus 2013 om 18:53
nl
De 26-jarige Tim Slagboom uit Breda heeft in Berlijn het WK Stratego 2013 gewonnen. Dat maakte de StrategoBond Nederland zondag bekend. Zilver en brons gingen naar twee Duitse spelers. "Het waren twee slopende dagen", aldus Tim. "Er was dit jaar ook veel concurrentie uit de Verenigde Staten."
Geschreven door

Slagboom werd de afgelopen jaren wel vaker een tweede op het WK. Vorig jaar werd ook een Nederlander wereldkampioen, het jaar daarvoor was een Brit de winnaar. 
'Twee slopende dagen'Dit weekend streden zo'n vijftig Strategospelers uit Europa en de Verenigde Staten om de titel. Het was de zestiende keer dat het WK Stratego werd gehouden. "Het is ieder jaar in een andere stad, deze keer was Berlijn aan de beurt. Iedereen kan meedoen, maar je komt een hoop bekende gezichten tegen tijdens zo'n toernooi."
Bij het WK wordt gewerkt met een poulesysteem. "Je speelt twee dagen lang vijf partijen op de dag in een poule met mensen op jouw niveau. Aan de hand van het aantal punten wordt de winnaar bepaald." Tim speelde vijf partijen op een dag, gemiddeld duurt een partij een uur. "Je bent dan continu aan het nadenken. Ik was helemaal gesloopt na twee intensieve dagen."
'Al duizenden partijen gespeeld'Sinds zijn twaalfde speelt Tim al Stratego. "Vroeger speelde ik het al met mijn neefje op verjaardagen. Toen heeft het spel mij gegrepen. Ik speel het al vijftien jaar en heb nog nooit hetzelfde partijtje gespeeld. Het is elke keer anders. Je moet steeds een nieuwe strategie bepalen."
Voor het WK heeft Tim veel partijen op het internet gespeeld. "Er is een site op internet waar ik veel oefen, daarnaast zit ik bij de strategoclub in Breda en speel ik veel toernooien in Nederland."
'Nog 26 jaar door'Hoewel Tim nu de wereldtitel op zak heeft, denkt hij nog lang niet aan stoppen. "Ik ben nu 26 jaar oud en ik denk dat ik nog wel zeker 26 jaar door zal gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.