Baan beheerderspaar Slot Loevestein zeer gewild

POEDEROIJEN - Er is veel animo voor de baan van beheerderpaar van Slot Loevestein in Poederoijen vlak over de Brabantse grens. Tot eind februari van dit jaren waren Mylan en Manon Lin uit Breda de kasteelheer en kasteelvrouwe. Een informatieavond over de vacature werd maandagavond door 250 mensen bezocht, ruim 300 mensen hadden zich aangemeld maar meer konden er niet naar binnen.
"We zoeken mensen die flexibel zijn, en die in het hoogseizoen zeven dagen in de week willen werken, 24 uur per dag", zegt woordvoerder Hanneke Laroo tegen de NOS. "In de wintermaanden moeten ze tegen de eenzaamheid op het afgelegen kasteel kunnen."

Reageren nog mogelijk
Er kan nog tot 31 augustus worden gereageerd op de vacature. Vijf tot tien stellen worden uitgezocht die een aantal dagen en nachten op het kasteel zullen doorbrengen. Daarna wordt de knoop doorgehakt.

Mylan en Manon Lin uit Breda wonnen drie jaar geleden het Omroep Brabant-programma 'Slag om Loevestein'. Als winnaars werden ze de nieuwe beheerders van de vesting. Tegenwoordig hebben Mylan en Manon Lin een hotel in Friesland.

1 januari nieuw stel
Sinds het vertrek van de Lin's neemt directeur Ien Stijns tijdelijk zelf de honneurs waar. Op 1 januari moet een nieuw stel intrek nemen in Slot Loevestein.