Video

Burgemeester Bolten van Steenbergen met verlof, Joseph Vos vervangt haar

23 december 2013 om 16:41 • Aangepast 22 november 2020 om 02:33
nl
Burgemeester Saskia Bolten van Steenbergen is voor onbepaalde tijd met verlof gestuurd. De motie van wantrouwen die de gemeenteraad van Steenbergen aannam, legt ze naast zich neer. Joseph Vos neemt haar taken voorlopig over en is benoemd als waarnemend burgemeester.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat is de uitkomst van het gesprek dat maandagmiddag is gevoerd tussen de Commissaris van de Koning Wim van de Donk en de fractievoorzitters en wethouders uit Steenbergen. Van de Donk sprak met hen over de situatie die is ontstaan nadat het vertrouwen in burgemeester Saskia Bolten is opgezegd.

Wachten op privacy instellingen...

OnderzoekJoseph Vos (65) neemt de burgemeesterstaken over. Hij is hiervoor vrijdag benaderd. Vos was raadslid en wethouder in Roosendaal. Daarna was hij burgemeester in Someren en Uden en tenslotte dijkgraaf bij Waterschap Brabantse Delta.
Naast het burgemeesterschap krijgt hij de opdracht de ambtelijke en bestuurlijke cultuur te onderzoeken binnen de gemeente Steenbergen. Vervolgens bepaalt hij samen met de raad en de Commissaris van de Koning of Bolten weer terug kan keren als burgemeester van Steenbergen.
De nieuwjaarsreceptie is het eerste publieke optreden van Joseph Vos als waarnemend burgemeester.
'Naam van gemeente is beschadigd',,Het is goed misgegaan. De naam van de gemeente is beschadigd", zegt Van de Donk maandag tijdens een persconferentie. "De verhoudingen zijn verstoord en moeten worden hersteld. Soms moet je als commissaris een eigen verantwoordelijkheid nemen. We gaan opnieuw beginnen''. Hij verwacht een ingewikkeld en pijnlijk proces.
Vos ziet het waarnemend burgemeesterschap als 'een zware taak' en 'een grote uitdaging'.
In opspraakBolten kwam vorige week in opspraak nadat een conceptverklaring uitlekte waarin stond dat er in de gemeente sprake was van een onwerkbare situatie. Bolten overwoog op te stappen, maar liet weten toch te willen blijven. De gemeenteraad zei het vertrouwen in de burgemeester op.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.