Geen tunnel voor N279 bij Eerde en Zijtaart

5 september 2013 om 09:52
nl
Eerde en Zijtaart hoeven niet te rekenen op een tunnel voor de N279. Dat zei wethouder Van Burgsteden donderdagavond op een drukbezochte raadsvergadering in Veghel. Inwoners van Eerde en Zijtaart zijn bang voor overlast als de N279 langs hun dorpen wordt omgeleid. Een tunnel zou die overlast kunnen beperken, maar vanwege de hoge kosten komt die er niet, zegt wethouder Van Burgsteden.
Geschreven door

De weg loopt langs de Zuid-Willemsvaart van Den Bosch naar Asten. Bij Eerde en Zijtaart zou de N279 een omleiding krijgen om de bedrijventerreinen heen.
'Tunnel is niet realistisch'Een provinciale stuurgroep onderzoekt verschillende varianten en heeft ook de mogelijkheden van een tunnel bekeken. "Maar dat is niet realistisch", zei wethouder Van Burgsteden donderdag, omdat "een tunnel een groot deel van het budget opslokt."
Jan van Burgsteden, wethouder van Ruimtelijke Ordening, zit namens Veghel in de stuurgroep die Gedeputeerde Staten moet adviseren over de N279. Op 12 september komt de stuurgroep met haar advies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.