Rolls Royce, 13 horloges en flessen champagne: spullen van vermoorde drugsbaron Aran de Jong te koop

EINDHOVEN - De spullen van de vermoorde Eindhovense drugshandelaar Aran de Jong staan te koop. Het is dé kans voor vermogende Brabanders om luxe horloges, auto's en flessen champagne van de beruchte Brabantse drugscrimineel op de kop te tikken. Voor de rest biedt de executieverkoop vooral een bijzonder inkijkje in het leven van de drugsbaron.
De flamboyante Aran de Jong werd vorig jaar voor zijn huis vermoord. De spullen die daarna door justitie in beslag werden genomen, zijn in de verkoop gegaan om de schuldeisers tegemoet te komen. De lijst met goederen is niet bepaald kort te noemen. Uit een inventarisatie blijkt dat de roemruchte drugshandelaar vooral dol was op horloges.

38.000 euro om je pols
Van zijn horlogecollectie staan er dertien peperdure modellen in de verkoop. Slechts vier hebben een bod gekregen van 'maar' een paar honderd euro, de rest heeft drie en vier nullen.

De duurste is een horloge van het merk Audemars Piguet, met een geschatte waarde van ruim 38.000 euro. Voor wie argwaan heeft: de horloges zijn allemaal op echtheid gecontroleerd, zo is verzekerd.

Echte champagnedrinker
Als vermogende drugshandelaar had Aran de Jong een luxueus leven. Zo dronk hij geen bier, maar champagne. Liefst een Dom Perignon van ruim vierhonderd euro. Op de goedkoopste champagnefles is 27,50 euro geboden, waarmee ook de 'gewone' man nog mee kan doen.

Andere opmerkelijke voorwerpen (en ja, de biedingen zijn in euro's):
- Een stalen Cartierarmband (2700 euro);
- Een Cartiervulpotlood met navulling (290 euro);
- Diverse boeken over dure auto's en luxueus leven (375 euro);
- Een witte Rolls Rolls Corniche - zonder apk, dat wel (25.000 euro);
- Mobiele telefoon van Bang en Olufsen, model Sirene (190 euro);
- Damestas Dolce & Gabbana (270 euro);
- Afstandsbediening Bang en Olufsen (27,50 euro)

Wie interesse heeft, moet snel zijn. De veiling bij BVA Auctions sluit aankomende dinsdag.

Hoe zat het ook alweer?
Lees alles over de vermoorde Aran de Jong, zijn drugsbende en de rechtszaken er omheen op onze themapagina.