Vijf evenementen in Brabant die je niet mag missen

14 september 2013 om 09:26
nl
Zit je zondagochtend met je tablet of smartphone op de bank en heb je geen idee wat je wilt gaan doen? Dan helpt dit je misschien op weg. Er is zondag in Brabant namelijk genoeg te doen. Wij hebben vijf evenementen voor je op een rijtje gezet.
Geschreven door

Zo is het de laatste Open Monumentendag, een jaarlijks evenement waarbij duizenden monumenten gratis te zien zijn voor het publiek. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het eeuwenoude Kasteel Heeswijk, aan de rivier de Aa in Heeswijk. Zie en hoor onder andere hoe de bewoners in 1518 met schietgaten de Gelderse troepen trotseerden.
Behalve kastelen zijn er nog meer monumenten toegankelijk. Neem bijvoorbeeld de karakteristieke basiliek in Oudenbosch, die in de gemeente een echte blikvanger vormt. In de basiliek zijn een orgel en prachtige schilderijen te bewonderen. Verder zijn er ook molens geopend, waaronder De Visscher in Goirle. Van dit alles gaat het hart van de geschiedenisfan harder kloppen. En er zijn er nog veel meer...
Carnaval in SteenbergenZit je nu te lezen en kom je er achter dat dit het toch niet is? Lees dan verder, want Brabant heeft meer te bieden. Kom bijvoorbeeld vast in carnavalsstemming in Steenbergen. De plaatselijke Stichting Karnaval Steenbergen laat namelijk een carnavalswagen door het hernieuwde centrum rijden, om te kijken op de afmetingen kloppen. Op die manier hoopt de stichting niet voor een verrassing te staan als het carnaval is. De stemming zal er ongetwijfeld vast goed in zitten.
Kindercorso in ZundertFeest is het ook in Zundert, waar zondag het kindercorso is. De kinderen van de volwassen corsobouwers, die twee weken geleden nog hun pracht en praal lieten zien, pronken dan ook met hun wagentjes. Met een beetje hulp van papa en mama zijn de tweehonderd corsowagentjes met prachtige dahlia's bekleed. Er doen minstens achthonderd basisschoolkinderen mee aan de optocht.
Breda BarstIn Breda houden ze wel van feestvieren. Dit hele weekend is Breda Barst, een groot popfestival bij stadspark Valkenberg dat vrij toegankelijk is. De organisatoren noemen het een cadeautje aan de stad, met veel muziek, theater en kunst.
De eerste optredens van Breda Barst zijn rond halftwaalf 's middags en er is live muziek tot elf uur 's avonds. De sfeer zal er meteen goed in zitten, want de organisatie verwacht ongeveer 35.000 vrolijke bezoekers te verwelkomen. Het programma van Breda Barst is hier te zien.
Fantastival in OssTot slot is het in het centrum van Oss met Fantastival zondag één groot feest. Ruim duizend lokale artiesten van onder meer de plaatselijke blaasverenigingen treden dan op ruim twintig speellocaties in het centrum op. Vanwege Open Monumentendag zijn ook de Grote Kerk en het Stadsarchief, ook in het centrum, te bezoeken. Sla je meteen twee vliegen in één klap.
Heb je een aanvulling of wil je weten welke ideeën andere Brabanders hebben? Kijk dan op onze Facebookpagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.