Video

Lopen zul je! Basisschoolleerlingen uit Helmond weekje niet met de auto

15 september 2013 om 15:26
nl
Ze hadden nog geluk maandag want de zon scheen, maar voor de rest van de week is slecht weer voorspeld. Dus moeten veel basisschoolleerlingen in Helmond door weer en wind te voet of op de fiets naar school. Want het is de Groene Voetstappenweek. En dat betekent niet met de auto naar school.
Geschreven door

Veel ouders van leerlingen die op bassischool de Lindt zitten, komen al te voet of met de fiets naar school. "Ik woon hier om de hoek", aldus een moeder.
Toch zijn er altijd kinderen die met de auto worden afgezet. "Ja, we komen uit Aarle-Rixtel en dat is 8 kilometer fietsen. Dat is met dit regenachtig weer deze week te ver", aldus een vader die zijn kindje voor de deuren van de school afzet.
Veiligheid van de kinderen De gemeente Helmond wil in samenwerking met de bassischool de leerlingen en ouders er van bewust maken dat het beter is om met de fiets te komen. Niet alleen voor de gezondheid en het milieu, maar ook voor de veiligheid van andere schoolkinderen.
"Kinderen moeten leren dat het met fiets of lopend ook prima kan. En de bewustwording is vooral voor de ouders, want die hebben een voorbeeldfunctie daarin", aldus Mireille Janssen van Bassischool de Lindt.
Voorzitter van VN klimaattopDoor te voet of met de fiets naar school te komen, kunnen de kinderen stickers verdienen, zogenoemde Groene Voetstappenstickers. De school met de meeste stickers wint een wisselbokaal.
"Ook worden alle Groene Voetstappen die zijn verzameld aangeboden aan de voorzitter van de VN klimaattop", aldus Karin Aquina van de gemeente Helmond. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.