Marianne Vos wint in Loenhout, David van der Poel tweede

27 december 2013 om 15:48 • Aangepast 22 november 2020 om 02:31
nl
Marianne Vos heeft in Loenhout de Azencross gewonnen. De Meeuwense boekte haar eerste zege sinds haar rentree in het veld. Bij de beloften werd David van der Poel tweede.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij haar derde veldrit na haar terugkeer was het raak voor Marianne Vos. Moest ze zondag in Namen en donderdag in Heusden-Zolder de Amerikaanse Katherine Compton nog voor laten gaan, in Loenhout waren de rollen omgedraaid. In de slotronde liet Vos de Amerikaanse achter zich. Achter Compton werd de Britse Wyman derde.
David van der PoelEerder op de dag werd David van der Poel tweede bij de beloften. De veldrijder uit Hoogerheide moest Wout van Aert op twee ronden van het einde laten gaan waarna de Belg solo over de meet kwam. Tim Merlier eindigde als derde. De cross in Loenhout telt mee voor de Bpost Bank Trofee.
Mathieu van der Poel zette eerder op de dag een streep door de Azencross. "Voelde me vanochtend niet 100 % en heb besloten te passen voor de cross in Loenhout. Hopelijk in Diegem weer in orde!", twittert het jongere broertje van David.

Wachten op privacy instellingen...

Van der Poel won donderdag de veldrit in het Belgische Zolder. Hij hoopt zondag in Diegem weer aanwezig te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.