Vredige kerstavond! Brommobiel komt weer terug bij 90-jarige eigenaar na sluwe diefstal

27 december 2013 om 12:43 • Aangepast 22 november 2020 om 02:30
nl
Een 90-jarige man uit Grave wordt binnenkort herenigd met zijn brommobiel nadat zijn voertuig op sluwe wijze werd gestolen door een 17-jarige jongen uit Grave. Op kerstavond kreeg hij het verlossende bericht dat het wagentje weer terecht was.
Profielfoto van
Geschreven door

De 17-jarige verdachte had de brommobiel eerder op straat zien rijden. Op de brommobiel stond een sticker van een garagebedrijf dat het onderhoud uitvoert aan het voertuig.
Brommobiel 'repareren'De jongeman noteerde het telefoonnummer en belde even later naar de eigenaar van de brommobiel met het bericht dat er dringend onderhoud nodig was aan het apparaat. Hij zou het wagentje wel even ophalen.
En zo verdween het voertuig. De bejaarde man gaf de sleutel van zijn bergingsruimte af zodat de brommobiel 'gerepareerd' kon worden. De jongeman bracht de brommobiel na een paar dagen dan wel terug maar maakte ondertussen een paar sleutels bij van de bergingsruimte.
Anonieme tipEnkele dagen later kwam hij 's nachts terug en nam de brommobiel alsnog mee. Hij verkocht het voertuig vervolgens aan een 17-jarige jongen in Wijchen.
Wijkagent Sjoerd Janssen uit Cuijk twitterde over de diefstal en kreeg vervolgens een anonieme tip. Deze tip leidde tot de dader en tot de locatie waar de brommobiel terecht was gekomen. De twee jongens zijn aangehouden en de rechtmatige eigenaar krijgt de brommobiel een dezer dagen weer thuis.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.