Tilburgse dansers in extase ondanks verlies Holland’s Got Talent: 'Dit zullen we nooit vergeten'

29 december 2013 om 18:08 • Aangepast 22 november 2020 om 02:29
nl
Bijna twee-en-een-half miljoen mensen zagen zaterdagavond de Tilburgse kinderen van dansgroep Non-Stop net naast de winst grijpen tijdens de finale van talentenjacht Holland's Got Talent. Desondanks is choreograaf Davey de Kok (29) apetrots op zijn dansertjes. "Dit zullen we nooit meer vergeten", aldus de Tilburger.
Profielfoto van
Geschreven door

Meer dan 1500 acts deden audities voor de talentenjacht, waar iedere uitzending miljoenen mensen op afstemmen. Non-Stop zat bij de laatste acht. "Dat is natuurlijk een fantastisch resultaat", looft De Kok zijn groep.
"Ze hebben de afgelopen weken echt alles gegeven. De kijkers hebben kunnen zien dat het totaalplaatje klopte."
[YouTube:body:http://youtu.be/IIAZwcr6G5I]
'Las Vegas-waardig'In de finale van zaterdag bleek het kleine operatalent Amira uit Nijmegen te sterk voor de andere finalisten. "Tegen haar kun je moeilijk opboksen. Een waanzinnig talent waar we veel respect voor hebben. De reis naar Las Vegas gaat nu helaas aan ons voorbij, maar ik vond dat Non-Stop zaterdag Vegas-waardig was."
De act van Non-Stop stond in de laatste ronde in het teken van het hotelleven. De dansertjes waren gekleed als piccolo. Daarmee oogstten ze veel complimenten. "Jullie komen met zoveel energie en kracht het podium op. Jullie zijn hartstikke leuk om naar te kijken", loofde Dan Karaty de act.
[YouTube:body:http://youtu.be/yHCsQZ0Oe4M]
'Beste dansgroep HGT'Chantal Janzen gaf De Kok complimenten voor de choreografie. En ook Gordon was duidelijk: "Jullie zijn voor mij de beste dansgroep die Holland's Got Talent ooit heeft voortgebracht." De negen hiphopdansers van tussen de 12 en 15 jaar zijn in Tilburg dan ook vrijwel elke dag in de dansstudio te vinden.
Voor Non-Stop wordt 2014 een druk en belangrijk jaar. De telefoon staat roodgloeiend, vertelt De Kok. "We worden al veel gevraagd om in verschillende steden op te treden. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen", aldus de Tilburgse trainer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.