Video

Michael van Gerwen vernedert Adrian Lewis en is finalist WK darts: 'Ben favoriet tegen Wright'

30 december 2013 om 23:00 • Aangepast 22 november 2020 om 02:28
nl
"Ik wil maar één ding, en dat is wereldkampioen worden. Daar moet alles voor wijken." Michael van Gerwen was voor het WK helder met welke missie hij naar Londen vertrok. Hij ligt nog altijd op koers. Hij vernederde tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis maandagavond op ongekende wijze in de halve finale.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Gerwen brak Lewis meteen in de eerste leg van de wedstrijd. Lewis miste dubbel twintig, terwijl de Vlijmenaar geen moeite had om vijftig te finishen via dubbel zestien. Ook de tweede leg ging naar de Vlijmenaar, via dubbel negen. De derde leg pakte Lewis, maar de vierde - en dus de set - ging naar Van Gerwen. Hij finishte 82 via dubbel zestien.
Ook de tweede set werd een prooi voor hem. Die won hij met 3-2, onder meer via een 146-finish.
Problemen met uitgooienLewis had grote problemen met uitgooien. Hij verloor daardoor ook de eerste leg van de derde set, die hij zelf was begonnen. Van Gerwen profiteerde en pakte die set met 3-1. Daarna was de beer los. 'Mighty Mike' vernederde zijn tegenstander met finishes van 121 en 154.

Wachten op privacy instellingen...


Pas in de zesde set kon de tweevoudig wereldkampioen aanklampen bij de Vlijmenaar, maar Van Gerwen liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Koel schreef hij de beslissende vijfde leg op zijn naam en plaatste hij zich voor de finale. Daarin moet hij het woensdag opnemen tegen de excentrieke Engelsman Peter Wright.
Op weg naar de halve finale rekende Van Gerwen al af met de Oostenrijkse qualifier Zoran Lerchbacher, de Engelsman Kevin McDine, de Schot Gary Anderson en de Welshman Mark Webster.
'In bed voorbereiden op finale'Van Gerwen kijkt vol vertrouwen naar de finale van het WK darts op nieuwjaarsdag. Mighty Mike deklasseerde zijn tegenstander Adrian Lewis. "Ik doe het op het juiste moment, maar deze overwinning is nog geen garantie voor succes in de finale, ook al ben ik de favoriet'', zei de Nederlander kort na de wedstrijd in zijn beste Engels in het Londense Alexandra Palace. "Ik speelde vanaf het begin goed en won de legs, dus dat gaf vertrouwen. Adrian is natuurlijk een topspeler, maar hij deed het niet goed op de beslissende momenten. De finale is voor mijn gevoel nog ver weg, ik wil eerst even nagenieten van deze zege.'' Zijn voorbereiding zal 'Mighty Mike' niet anders doen dan hij gewend is: "Lekker op mijn bed liggen en een paar films kijken.''
'Hier wordt nog jaren over gesproken'Het thuisfront is vol lof over de unieke prestatie van Michael van Gerwen. Jack en Elly Govers hebben de hele huiskamer in Vlijmen groen gemaakt en veel familieleden en vrienden keken bij hen vol ongeloof de wedstrijd. Winnen hadden ze wel verwacht, maar zo'n uitslag...
"Ja dat is echt ongelooflijk", zegt Jack. "Hier gaat de dartwereld nog jaren over praten." Schoonmoeder Elly is super trots. "Ik weet niet waar hij het vandaan haalt. Dat groene monster."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.