Wüst aangedaan na plotselinge dood marathonschaatser Sjoerd Huisman (27)

30 december 2013 om 23:28 • Aangepast 22 november 2020 om 02:28
nl
Marathonschaatser Sjoerd Huisman is maandag onverwacht overleden aan een hartstilstand. Het droevige nieuws werd kort na afloop van het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf bekend. Schaatsster Ireen Wüst uit Goirle hoorde het nieuws tijdens de 1500 meter voor de mannen. "Bizar dit, het is niet te bevatten."
Profielfoto van
Geschreven door

Wüst gaf haar reactie voor de camera van Telegraaf TV, waar ze oorspronkelijk zat om te praten over haar rit op de 5000 meter waar ze maandag een olympisch startbewijs haalde door tweede te worden. Duidelijk aangedaan vertelde Wüst hoe ze het nieuws te horen kreeg.
Huisman is 27 jaar oud geworden. Hij schaatste nog volop mee in het marathonpeloton. Zijn laatste marathon reed hij op 22 december in Breda. Daar eindigde hij als tweede.
'Eén grote schaatsfamilie''Een flinke schok', zo omschreef Wüst het gevoel toen ze hoorde van Huismans overlijden. "Alle schaatsers zijn één grote schaatsfamilie, dus dit komt hard aan."
De broer van Mariska Huisman, eveneens een schaatstopper op de marathon, boekte in 2009 een van zijn grootste successen toen hij op de Oostvaardersplassen de Nederlandse titel op natuurijs veroverde.
Samenkomst schaatsersDe schaatsers komen maandagavond Thialf bij elkaar om over het overlijden van Huisman te praten.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.