Kilo's amfetaminen en vuurwapen gevonden in xtc-lab in woonhuis in Tilburg

31 december 2013 om 00:17 • Aangepast 22 november 2020 om 02:28
nl
In een huis aan de Megenstraat in de Tilburgse wijk De Reeshof is maandagavond een xtc-lab gevonden. Agenten vonden kilo's amfetaminen. Ook vonden ze grondstoffen en chemicaliën voor het maken van synthetische drugs. De 32-jarige bewoner van het huis werd aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

De 32-jarige man uit Tilburg werd al eerder op de dag aangehouden voor een ander vergrijp. Uit verhoor bleek dat de man een vuurwapen in huis kon hebben, waarop agenten zijn huis zijn binnengegaan. Daar vonden ze het drugslab.
Kilo's amfetaminenAgenten vonden zakken met kilo's amfetaminen. Ook werden grondstoffen en chemicaliën gevonden voor het maken van xtc. Ook het vuurwapen werd door de agenten in het huis gevonden.
De politie doet onderzoek naar het xtc-laboratorium. Na het onderzoek zal het drugslab geruimd worden. Dit zal maandagnacht nog gebeuren.
'Midden in woonwijk'Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk laat weten dat deze vondst redelijk uniek is. "Je maakt het niet vaak mee dat een xtc-lab midden in een woonwijk wordt gevonden."
Er is geen direct gevaar voor de omgeving. "Als de drugs worden geproduceerd, kunnen er chemische dampen vrijkomen. Op dit moment is er geen dreigende situatie voor de omwonenden", aldus Van Hooijdonk.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.