Advocaat Karsten Verkaart wil schadevergoeding voor vrijgelaten verdachten Veense rellen - Omroep Brabant
Video

Advocaat Karsten Verkaart wil schadevergoeding voor vrijgelaten verdachten Veense rellen

2 januari 2014 om 02:18
nl
Vier minderjarigen die in Veen zijn opgepakt en worden bijgestaan door advocaat Karsten Verkaart uit Breda zijn op nieuwjaarsdag vrijgelaten. Het viertal wordt verdacht van openbare geweldpleging.
Geschreven door

Volgens de advocaat waren ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek en volstrekt onschuldig. Hij wil schadevergoeding voor de minderjarigen die onschuldig in de politiecel hebben gezeten.
Onrechtmatig De politie heeft totaal onnadenkend opgetreden tegen de vier minderjarigen die raadsman Verkaart bijstaat. "Door iedereen die in de buurt was op te pakken, heeft de politie zeer onrechtmatig opgetreden. De vier jongens die ik bijsta, hebben mij verklaard geen geweld te hebben gebruikt. Iedereen die daar was in of op die paar vierkante meter, heeft simpelweg pech gehad en werd opgepakt."
Stoerdoenerij De advocaat vermoedt dat de politie onder druk van de politiek en de landelijke korpschef buitensporig heeft opgetreden."De baas van de Nederlandse politie heeft vlak voor oud en nieuw gezegd dat raddraaiers, mensen die zich verzetten tegen de politie, met oud en nieuw harder aangepakt moesten worden. Het lijkt erop dat de politie in Veen onder druk van die uitspraken zo heeft opgetreden. Ik vind dit veel te ver gaan."
De advocaat doet het incident in Veen af als een 'redelijk doorsnee openlijk geweld kwestie'. "De regel is dat de politie pas iemand kan aanhouden als er een redelijk vermoeden is van schuld en of een strafbaar feit, is dat er niet dan blijf je gewoon vrij en gewoon op straat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.