Stortvloed aan klachten over oud en nieuwfeest Bigger Better Brabant NYE in Brabanthallen Den Bosch

2 januari 2014 om 10:02 • Aangepast 22 november 2020 om 02:27
nl
Bezoekers van Bigger Better Brabant NYE in de Brabanthallen in Den Bosch klagen steen en been over het oud en nieuwfeest. Lange wachtrijen voor de bar en de kassa's, smerige toiletten en 'lui' personeel zorgden voor veel frustratie. Enkele bezoekers die hun geld terug willen hebben een Facebookpagina opgericht die al ruim zeshonderd likes heeft.
Profielfoto van
Geschreven door

Het was de eerste editie van Bigger Better Brabant NYE, een samenwerking tussen organisatie Bigger Better en televisiezender Veronica. Onder meer The Partysquad, The Flexican en MC Sef traden op. Met zevenduizend bezoekers was het evenement uitverkocht.
'Eens maar nooit meer'Op de Facebookpagina regent het klachten. Vader Bert van der Leur uit Den Bosch vertelt over de ervaring van zijn dochter: "Onze dochter is meer dan vijftig euro armer en maar heeft geen druppel gedronken omdat de muntjes op waren. De bar was smerig, het personeel net slakken en onprofessioneel. Twaalf euro om een kluisje te huren, drankjes superduur en de wc onbereikbaar. 'Eens maar nooit meer', zei ze."

Wachten op privacy instellingen...

Bezoeker Danyla Suitela uit Tiel is het hier roerend mee eens: "Ik heb voor 22 euro aan munten gehaald. De rijen waren zowel bij de muntenverkoop als bij het eten en de drank te lang. Of er waren te weinig medewerkers om überhaupt wat te kunnen halen. Dag 22 euro en hallo acht plastic muntjes."

Ook op de Facebookpagina van organisator Bigger Better Events zijn reacties van boze bezoekers te vinden. "Het slechtst georganiseerde feest waar ik ooit ben geweest!", aldus Jeannine Weener uit Breda. Nou, wat een zwaar kutfeest! Nooit maar dan ook nooit meer", vult Antwan Kradolfer aan.
'Leerpunten voor volgend jaar'Organisator Ryan Rijger erkent in het Brabants Dagblad dat er lange wachtrijen waren bij de toiletten. Volgens hem zou dit alleen hebben gespeeld tijdens het 'piekuur' tussen twee en drie uur. De lange rijen bij de kassa's zouden zijn ontstaan omdat het wisselgeld op een gegeven moment op was.
Rijger ziet de problemen als 'leerpunten' voor volgend jaar en schrijft de klachten verder toe aan 'mensen die het niet naar hun zin hebben gehad'. "Dat heb je bij ieder feest."

Wachten op privacy instellingen...

Volgens medeorganisator Roy Perkenhamer viel het wel mee met de problemen. "We zagen bij binnenkomst dat er veel mensen naar de wc gingen. Er zijn meer wc's in het gebouw dan alleen bij de ingang. Dat hebben we vervolgens ook duidelijk aangegeven. De andere problemen onderzoeken we nog." Om een verklaring biedt de organisatie wel excuses aan voor de overlast.
'Niet goed bij de wc's'Volgens woordvoerder Tamara Tong Sang van Libéma, de organisatie die de Brabanthallen verhuurt voor evenementen, ligt de verantwoordelijkheid voor het feest bij de organisatie van Bigger Better Brabant. "Wij hebben gemerkt dat niet alle gasten tevreden waren over de afhandeling van het feest. Tijdens Bigger Better Brabant hebben we meerdere meetmomenten gehad om de situatie te evalueren. Daaruit bleek dat het misging bij de wc's."
Volgens Libéma komt er over enkele weken een eindevaluatie over het evenement. "Dan blijkt of iedereen goed heeft gehandeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.